Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 07/06/2019
13:30 - 15:00

Locatie
Villa Randwijck

Categorieën


SPELLESSEN

vrijdag 13:30 – 15:00 uur
€10 per les

Voor iedereen die meer wil spelen, voelen, zich uiten, in de huid van een ander kruipen, of juist zichzelf wil zijn.
Voor wie met stress of ziekte te maken heeft of heeft gehad, wil leren omgaan met emoties of gewoonweg wil toneelspelen voor het plezier.
Docente: Ariëlle Brouwer


Ariëlle Brouwer

Wie ben je en wat doe je?
Ik ben geboren in Amsterdam, 61 jaar, en moeder van twee volwassen zoons. In 1983 ben ik afgestudeerd aan de Toneelschool Amsterdam als actrice en theatermaker (1983), In die tijd begon ik ook met lesgeven, aan amateurs en later aan aankomend theaterprofessionals.

Na een carrière van 13 jaar als actrice/theatermaker, en de geboorte van mijn kinderen, ben ik geswitcht naar het toepassen van mijn theaterkennis voor trainingen, om mensen op de werkvloer meer te leren over communicatie en gedrag. Ik heb nu 20 jaar ervaring als zelfstandig trainer en coach voor bedrijven, universiteiten, de zorgsector eo, Daarnaast geef ik Qi Gong les en bij De Kraanvogel (inloophuis voor kankerpatiënten) ondersteun ik sinds vorig jaar de docent van de toneelcursus.

Voor wie zijn deze lessen bedoeld?
De lessen zijn bedoeld voor mensen die om een of andere reden behoefte voelen om zich te uiten of op een creatieve manier vorm te geven aan wat er in hen leeft. Je kan te maken hebben gekregen met tegenslag in je leven, zoals ziekte, afscheid of verlies, en de behoefte voelen om iets met je emoties te doen.

Maar je kan ook gewoon zin hebben om toneel te spelen, eens wat nieuws te doen, om creatief te zijn, samen iets moois te maken en plezier te hebben.
Alle volwassenen die er zin in hebben zijn welkom! Ervaring met toneelspelen is niet nodig.

Hoe gaat zo’n les?
De les begint altijd met een opwarming voor het ‘instrument’, oefeningen voor je lichaam en je stem, om alles een beetje los te maken. Dan volgen er kleine spelopdrachten voor bijvoorbeeld samenspel, actie-reactie, hoe gebruik je de ruimte, of andere speltechnieken. We maken of improviseren van korte scènetjes die dan aan de andere spelers getoond kunnen worden.

Werk je ergens naar toe?
We werken niet naar een voorstelling toe. In deze lessen gaat het om het plezier van het samen maken en spelen, om het beleven, niet om iets te presteren of op een podium te staan. Je doet het voor jezelf, omdat je het fijn vindt om te doen, of omdat je er iets aan hebt voor je persoonlijke groei. Naargelang de interesse van de deelnemers zal ik wel thema’s kiezen om een tijdje mee te werken.

Wat kan ik eraan hebben?
Dat verschilt natuurlijk per persoon! In het spel heb je de vrijheid om van alles te zeggen, denken en doen wat je anders misschien niet kan of durft. Je kunt je inleven in andere mensen, een rol neerzetten die je in het dagelijkse leven nooit zal spelen. Je gebruikt je fantasie en je creativiteit.
Bij acteren ben je altijd zelf het instrument, je gebruikt jouw lichaam, stem, gedachtes en emoties. Door een personage te spelen, en door de reacties van je tegenspelers kan je ook veel leren over jezelf. De lessen kunnen ook gewoon een welkome afleiding zijn van het alledaagse. In de vertrouwdheid van een vaste groep kan je gemakkelijk jezelf zijn, dat wordt meestal als heel prettig ervaren.

Kosten en aanmelden
Een les kost €10.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar:  mail@ariellebrouwer.nl