Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 09/04/2019
20:00 - 23:00

Locatie
Villa Randwijck

Categorieën


Brenda Frans treedt op in Villa Randwijck voordat ze gaat toeren met haar formatie door Nederland

Brenda is met haar Molukse roots een opmerkelijke verschijning op de podia voor jazz en lichte muziek. Zij geldt als een natuurtalent. Vanaf haar zeventiende zingt zij niet alleen als leadzangeres in bands, maar is zij ook veelgevraagd als backing vocaliste bij zowel binnen- als buitenlandse artiesten.

Na haar afstuderen aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, won zij de Nederlandse Jazz Vocalisten Prijs. Zowel de jury- als de publieksprijs vielen haar ten deel. Voor de jury hadden ‘de betovering, de vervoering, het plezier, de energie, kortom het kippenvel’ de doorslag gegeven. Brenda studeerde ook in New York, waar zij in contact kwam met muzikale persoonlijkheden als Abbey Lincoln, Elly Stone en Barry Harris.

In 2010 gooide ze hoge ogen met haar eerste CD ‘Touching Souls’. Dit jaar levert ze een nieuw indrukwekkend audio-document af met de titel ‘Mujer’. De titel is ontleend aan een Argentijnse ballade die zij arrangeerde, en die geïnspireerd is op de Grande Valse van Chopin. De cd biedt eigen werk, een greep uit de American Songbook en het repertoire van Stevie Wonder en Joni Mitchell.

En dat alles met een duidelijke Molukse signatuur. Prachtige worldjazz dus!

Line up
Brenda Frans (zang)
Wim Lohy (klassiek gitaar)
Peter Krako (jazz/elektrische gitaar)
Karel Boehlee (piano)
Erik Robaard (double/electric bass)
Franc auf dem Brinke (drums)