Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/05/2019
13:00 - 17:00

Locatie
Villa Randwijck

Categorieën Geen Categorieën


Zondag 5 mei
Aanvang: 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur)
Entree: € 5.00 incl. koffie/thee

Na afloop van de film is er de mogelijkheid om samen verder te praten onder leiding van de regisseur van de documentaire,  Sebastiaan Kes.

De documentaire ‘Monument van Trots’ vertelt, aan de hand van evenementen op het Amsterdamse Homomonument, het verhaal van de ‘roze revolutie’ in Nederland. Hoe heeft de emancipatie van homoseksuelen zich ontwikkeld sinds de grote sodomietenvervolging in de 18de eeuw? Wat was de positie van homoseksuelen in de 2e Wereldoorlog? Hoe is Nederland één van de meest tolerante LHBTI-landen ter wereld geworden? En hoe tolerant zijn we nu eigenlijk echt?
Deze documentaire kan worden vertoond dankzij een bijdrage van de gemeente Amstelveen.

In de documentaire staan de parallellen tussen heden en verleden centraal. Rode draad in de film is het Homomonument waar jaarlijks op 4 mei slachtoffers van homofobie worden herdacht, waar wordt gedemonstreerd tegen wantoestanden in de wereld en op 5 mei de vrijheid wordt gevierd.
Monument van Trots is een eerbetoon aan het 30-jarige Homomonument én aan iedereen die heeft gestreden voor een mate van vrijheid die wij nu als vanzelfsprekend ervaren.