Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Date(s) - 05/04/2019
11:00 - 12:00

Locatie
Villa Randwijck

Categorieën


Cursus Mindfulness ‘Thuiskomen bij je Zelf’
Elke vrijdag  van 11.00 – 12.00 uur

START: 18 januari 2019
Kosten: € 45,- per maand
Info/opgave: anjatimmerm@gmail.com | 06-44079906

De basis van deze doorlopende cursus is Sati Yoga, de yoga van overgave.
Sati betekent aandacht, opmerkzaamheid, tegenwoordigheid van geest. Wanneer je leeft in het NU geef je je over aan dat wat zich aandient.
Je weert niet af en je houdt niet krampachtig vast. De oefeningen zijn gericht op diepe ontspanning,  loslaten, overgave. Er ontstaat ruimte en zachtheid in je lijf en in je hoofd. Wanneer verkrampingen in lichaam en geest smelten voel je je vrij, blij en krachtig, want dat is immers onze ware natuur. Daarnaast worden er allerlei mentaal/fysieke oefeningen uit vele disciplines aangereikt om te ervaren hoe het is te leven vanuit eenheid, vanuit je basis, de draagkracht van je midden.

Het gevolg is dat je beter bestand bent tegen stress. Je communicatie met je medemens wordt ontspannen en effectief. Je ervaart meer compassie voor jezelf dus ook voor de ander. Je emoties gaan niet meer met jou op de loop. Je hart opent, angsten verminderen want je krijgt meer vertrouwen, je laat jezelf zien zoals je bent en je ervaart meer innerlijke rust en vrede.

We eindigen de les met yoga nidra meditatie. Alert aanwezig zijn in je lijf terwijl je toch op een diep nivo ontspant.

Je krijgt huiswerk mee zodat de lessen doorwerken in de praktijk van het dagelijks leven. Leuke, speelse oefeningen om te ervaren dat het leven makkelijker en lichter kan zijn.

Docente
Anja Timmermans
is yogadocent, ademtherapeut, mindfulnesstrainer, communicatietrainer, psycho-synthese coach en zangeres. Ze is opgeleid door verschillende leraren maar haar grootste inspiratiebron was John Garrie Roshi.